Social media routes Knokke-Heist

De sociale media wijzen je de weg in Knokke-Heist

Maar liefst zes wandel- en fietsroutes gebaseerd op alom gekende sociale media nemen je mee langs de interessantste plaatsen voor op jouw favoriete platform. Zon, zee en strand hoeven geen excuus te zijn om je tijd in Knokke-Heist enkel liggend op je badhanddoek door te brengen. 

  • Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes van de gemeente.
  • De TikTok-route is een ware belevenis voor families met jonge kinderen. Aan de hand van leuke tutorials en inspiratie-TikToks ontdekken ze de leukste hotspots voor kids in Knokke-Heist.
  • De LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist.
  • De Strava-route is er voor iedereen die ook houdt van een sportieve uitdaging
  • De Youtube-route laat je de favoriete plekken in Knokke-Heist van je favoriete youtuber ontdekken. 
  • De Pinterest-route is een tocht waarbij je, bestaande en nieuwe, inspirerende plekken leert kennen.  

Online én offline beleving 

Bezoekers kunnen Knokke-Heist op een hele nieuwe manier ontdekken. Elk social mediaplatform heeft immers zijn eigen kenmerken, en die werden maximaal benut in de keuze van de hotspots van de diverse routes. Zo word je op de Instagram-wandelroute niet enkel op de mooiste plekjes gewezen, maar krijg je ook tips mee om de perfecte foto te maken. En met de TikTok-fietsroute kan de hele familie op pad en de leukste locaties voor kids ontdekken. De Strava-fietsroute daagt je uit voor een sportieve rit langs de mooiste bezienswaardigheden en smakelijkste pitstops in Knokke-Heist, Brugge en het Brugse Ommeland. De Youtube-fietsroute laat je de favoriete plekken in Knokke-Heist van je favoriete youtuber ontdekken en ten slotte de Pinterest-fietsroute waarbij je, bestaande en nieuwe, inspirerende plekken leert kennen.  

Foto’s en video’s die je maakt tijdens de tocht kan je dan weer een eigen leven geven online door ze te posten op jouw social media accounts.

 

INFLUENCERS GEVEN HET GOEDE VOORBEELD 

Om de routes te testen, gingen er al een aantal influencers op pad. Zij kregen als eerste de kans om de verborgen parels van Knokke-Heist te ontdekken, te smullen van les petites histoires van de rich & famous en zich te laten inspireren door de leukste TikTok-video's. Zo tonen zij hoe je creatief omspringt met de hotspots en de routes, en welke toffe, instagrammable koffiebars, restaurants en cafés je onderweg moet uitproberen. Onder andere @paulienriemis, @withkidsontherad, @hannescoudenys & @sarahputtemans tonen hoe het in zijn werk gaat.

PRAKTISCH 

• Alle routes zijn te vinden op de website en via de sociale media van Knokke-Heist, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Een papieren routeplan kan voor elk van de routes gratis afgehaald worden op het kantoor van Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660).

• Via de #myKH kan je foto’s en video’s delen om kans te maken op publicatie in het KH Magazine of op de sociale mediakanalen van Toerisme Knokke-Heist: Instagram: @myknokkeheist & Facebook: Knokke-Heist. 

• Klik hier voor de TikTok-, LinkedIn-, Instagram-, Strava-, YouTube- en Pinterest-route!

Tip: 

Knokke-Heist creëerde voor iedere route ook een Spotify playlist met aangepaste muziek, zo kan je ook op je eentje de routes intens beleven.

Ontdek hier alle playlists:

MyKH Strava-playlist
MyKH TikTok-playlist
MyKH Instagram-playlist
MyKH LinkedIn-playlist
MyKH YouTube-playlist
MyKH Pinterest-playlist