Social media routes Knokke-Heist

De sociale media wijzen je de weg in Knokke-Heist

Knokke-Heist ontwierp drie wandel- en fietsroutes, elk gebaseerd op een ander social mediaplatform. Zo toont de Instagram-route je de meest fotogenieke plekjes van de gemeente, neemt de TikTok-route je mee op een avontuurlijke tocht met allerlei ‘challenges’ en gaat de LinkedIn-route dieper in op het rijke ondernemersverleden en -heden van Knokke-Heist. De kersverse routes laten je niet alleen de gemeente van een andere kant zien, ze bezorgen je ook heel wat toffe en interessante content om te delen op de respectievelijke platformen.  

Online én offline beleving 

Bezoekers kunnen Knokke-Heist op een hele nieuwe manier ontdekken. Elk social mediaplatform heeft immers zijn eigen kenmerken, en die werden maximaal benut in de keuze van de hotspots van de diverse routes. Zo word je op de Instagram-wandelroute niet enkel op de mooiste plekjes gewezen, maar krijg je ook tips mee om de perfecte foto te maken. En met de TikTok-fietsroute kan de hele familie aan de slag door de interactieve ‘challenges’ die je onderweg moet uitvoeren. De content (foto’s en video’s) die mensen maken tijdens hun tocht kan dan weer een eigen leven krijgen online, via de sociale media-accounts van de bezoekers en via de kanalen van Knokke-Heist zelf. 

 

INFLUENCERS GEVEN HET GOEDE VOORBEELD 

Om de routes te testen, stuurt Knokke-Heist een aantal influencers op pad. Zij krijgen als eerste de kans om de verborgen parels van de badstad te ontdekken, te smullen van les petites histoires van de rich & famous en de inventieve TikTok-challenges uit te proberen. Zo kunnen zij tonen hoe je creatief omspringt met de hotspots en de routes, en welke toffe, instagrammable koffiebars, restaurants en cafeetjes je onderweg moet uitproberen. Onder andere Tiany Kiriloff & haar gezin, Steven Van Belleghem, Paulien Riemis, Sarah Bossuwé en Maud Van der Vorst tonen hoe het in zijn werk gaat. 

PRAKTISCH 

Alle routes zijn te vinden op de website en via de sociale media van Knokke-Heist, in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Een papieren routeplan kan voor elk van de routes gratis afgehaald worden op het kantoor van Toerisme Knokke-Heist (Zeedijk 660). Via de #myKH kan je foto’s en video’s delen om kans te maken op publicatie in het KH Magazine of op de sociale mediakanalen van Toerisme Knokke-Heist: Instagram: @myknokkeheist & Facebook: Knokke-Heist. 

Klik hier voor de Instagram-route TikTok-route of LinkedIn-route